Αγνωστες δυνάμεις - Clarke, Arthur Charles, 1917-2008 (Κάκτος, 1985)
Προγνωστικές ικανότητες, τηλεπαθητικές δυνάμεις, στίγματα, πυροβασίες, κατάρες, μετεμψύχωση, ψυχοκινητικές εκδηλώσεις κι ένα πλήθος άλλα "παράδοξα" - ή τουλάχιστον απρόσιτα για τους πολλούς- φαινόμενα, όπως τα καταγράφει, περιγράφει και επιχειρεί να ερμηνεύσει ένας μεγάλος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και μαζί σπουδαίος επιστήμονας που δεν αποκλείει από την οπτική του την "ενόραση". Ένας πραγματικά συναρπαστικός και υποβλητικός κόσμος άγνωστων δυνάμεων, για την κατάληψη του οποίου οι αισθητηριακές μας δυνατότητες δεν φαίνονται απόλυτα επαρκείς.