Αναζητώντας την κλασική Ελλάδα - Stoneman, Richard (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 1996)
Τα πνευματικά δημιουργήματα της αρχαίας Ελλάδας ήταν πάντα κτήμα κοινό, τμήμα της παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα κατάλοιπα όμως του υλικού πολιτισμού της είχαν για ολόκληρους αιώνες χαθεί από την επιφάνεια της γης και τη μνήμη των ανθρώπων. Το βιβλίο αυτό είναι φόρος τιμής στα πρόσωπα εκείνα που, από τα τέλη του Μεσαίωνα, άνοιξαν το δρόμο προς την Ελλάδα και την έρευνα του κλασικού παρελθόντος της.