Προς γνώση και συμμόρφωση : το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς - Fielding, Helen, 1958- (Ωκεανίδα, 2000)
Η επιστροφή της Μπρίτζετ Τζόουνς είναι γεγονός. Αμετανόητη η Μπρίτζετ συνεχίζει να μετράει θερμίδες, να διαβάζει βιβλία αυτοβοήθειας ή αυτοκαταστροφής και να μένει άοπλη μπροστά στην πραγματικότητα, που την υπονομεύει ανά πάσα στιγμή και την αναγκάζει να προσγειώνεται γιατί έχει ν' αντιμετωπίσει αληθινά προβλήματα και όχι θεωρητικά μπαρμπούτσαλα.