Ο τοίχος μέσα στον καθρέφτη - Ρίτσος, Γιάννης, 1909-1990 (Κέδρος, 1974)
Πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος με υπομονή και περηφάνια. Παρθένι, 1971 Απόσπασμα από το ποίημα «Ο τόπος μας», από την ποιητική συλλογή «Ο τοίχος μέσα στον καθρέφτη», Κέδρος, 1974.