Παγκόσμιο βιογραφικό λεξικό : θεματική και αλφαβητική εγκυκλοπαίδεια. (Εκπαιδευτική ελληνική εγκυκλοπαίδεια, 1990)
Το "Παγκόσμιο βιογραφικό λεξικό" είναι ένα πρωτότυπο έργο που παρουσιάζει όλη την ιστορία, ελληνική και παγκόσμια, τις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες μέσα από τη ζωή και το έργο των πρωταγωνιστών του ιστορικού γίγνεσθαι και των δημιουργών του ανθρώπινου πολιτισμού. Ιστορικές μορφές, μεγάλοι συγγραφείς, καλλιτέχνες και επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, παρουσιάζονται τεκμηριωμένα και μέσα από τις βιογραφίες τους ο αναγνώστης πληροφορείται υπεύθυνα για το έργο και την προσφορά τους. Ειδική προσοχή δόθηκε στη σύγχρονη Ελλάδα ώστε να συμπεριληφθούν οι σημαντικότερες ελληνικές προσωπικότητες στα γράμματα, στις τέχνες, στην πολιτική, στις επιστήμες και έτσι το "Παγκόσμιο βιογραφικό λεξικό" να αποτελέσει τη μοναδική πηγή ενημέρωσης για τον Έλληνα αναγνώστη και ερευνητή. Ένα ξεχωριστό επιτελείο 200 περίπου ακαδημαϊκών, καθηγητών Πανεπιστημίου και ειδικών επιστημόνων εργάστηκε πολλά χρόνια για την πραγματοποίηση αυτής της έκδοσης, σε μια σπάνια για τα ελληνικά εκδοτικά χρονικά συνεργασία ενός τόσο μεγάλου αριθμού πνευματικών προσωπικοτήτων. Συντάκτες των βιογραφιών-εξολοκλήρου πρωτότυπων-είναι οι διαπρεπέστεροι Έλληνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις και ξένοι, ειδικοί για κάθε θέμα, επιστήμονες.[...]