Σύντροφος Μουσολίνι : ρίζες και δρόμοι του πρωτογενούς φασισμού - Scheuer, Georg (Ιστορία και κοινωνία, 1999)
Πλάγιος τίτλος του έργου, Ρίζες και δρόμοι του πρωτογενούς φασισμού. Ποια ήταν τα κίνητρα και από ποιους δρόμους μεταβλήθηκε ο πρώην ριζοσπάστης σοσιαλιστής Μουσολίνι σε νεκροθάφτη του εργατικού κινήματος και των δημοκρατικών ελευθεριών. Η εξιστόρηση της ζωής του βασίζεται σε μία σειρά ξεχασμένων ντοκουμέντων. Εργο επίκαιρο σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση του νεοφασισμού.