Χίτλερ : 1889-1936 : Ύβρις - Kershaw, Ian (Βιογραφία, 2000)
Με το βιβλίο του, Χίτλερ 1889-1936:Υβρις, ο Ιαν Κέρσοου μας βοηθά να κατανοήσουμε βαθιά την προσωπικότητα του Χίτλερ και τις καταστροφικές συνέπειες των γεγονότων που έδωσαν την ευκαιρία σε ένα ιδιόρυθμο και αντιδραστικό άτομο να αναρριχηθεί, από ένα βιεννέζικο φτηνό κατάλυμα, στην ηγεσία μιας από τις πλέον πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης.