Οι σκοτεινές πλευρές του Γιώργου Σεφέρη - Πιτσιλίδης, Μιχάλης (Φιλολογική Βιβλιοθήκη, 2000)
Παρά την τεράστια βιβλιογραφία που έχει συσσωρευτεί γύρω από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, είναι εξαιρετικά περιορισμένη έως ανύπαρκτη η βιβλιογραφία για τον άνθρωπο Σεφέρη, τη ζωή, τις πεποιθήσεις και τις πράξεις του. Στο παρόν βιβλίο έχει γίνει εξαντλητική έρευνα των πηγών με σκοπό την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας: τόσο για τον ίδιο το Γ. Σεφέρη όσο και, κυρίως, γι' αυτούς που συστηματικά αγνοήθηκαν, μειώθηκαν ή και λοιδωρήθηκαν προκειμένου να προβληθεί εκείνος, κι αδίκως περίμεναν μέχρι σήμερα την αποκατάστασή τους από τους επαγγελματίες ιστορικούς και κριτικούς της λογοτεχνίας μας.