Δημήτρης Μητρόπουλος - Κώστιος, Απόστολος (Νεοελληνική προσωπογραφία, 1995)
Με την ευκαιρία της έκδοσης αυτής, ο μελετητής δίνει στη δημοσιότητα μέρος μόνο των αποτελεσμάτων της έρευνάς του, εκείνο που αφορά τον διευθυντή ορχήστρας Δημήτρη Μητρόπουλο, χωρίς να παραλείπει ορισμένα στοιχεία που έχουν σχέση με τον συνθέτη, τον πιανίστα και τον παιδαγωγό. Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει μια λεπτομερή και τεκμηριωμένη καταγραφή των βιογραφικών στοιχείων του Μητρόπουλου, ειδικά κεφάλαια για τη μνήμη, την τεχνική, την ερμηνευτική τέχνη, την προσωπικότητα και την προσφορά του μαέστρου. (. . .)