Αρης ο αρχηγός των ατάκτων : ιστορική βιογραφία - Χαριτόπουλος, Διονύσης, 1947- (Εξάντας, 1997)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ιστορική βιογραφία. Ένα από τα πιο λαμπερά μόρια που συνθέσουν τον μύθο του Αρη Βελουχιώτη,είναι η καθολική απόρριψή του απ' όλες τις εξουσίες. Στην πραγματικότητα είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον μεγαλύτερο εθελοντικό στρατό της ελληνικής ιστορίας και μια Ελεύθερη Ελλάδα μέσα στην υποδουλωμένη Ευρώπη.