Ας ξαναζήσουμε τον 20ο αιώνα με το ημερολόγιο του Δημήτρη Δελιβάνη - Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Μαρία (Πρόσωπα / Ιανός, 1999)
Μέσα από την αφήγηση της υπερχειλίζουσας από δράση προσωπικής του ζωής, το Ημερολόγιο του Δημήτρη Δελιβάνη ανασταίνει το καθημερινό γίγνεσθαι της θρησκευτικής, οικογενειακής, επιστημονικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, διπλωματικής και πολιτιστικής έκφρασης του 20ού αιώνα που σβήνει. Καθώς ο καθηγητής Δημήτρης Δελιβάνης δίδαξε επί 50 συναπτά έτη τα ελληνόπουλα (1940-1990), το ενδιαφέρον για το Ημερολόγιό του αγγίζει ολόκληρη την Ελλάδα.