Τρεις μέρες στα μοναστήρια της Καππαδοκίας - Σεφέρης, Γιώργος, 1900-1971 (Εκδόσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών-Μουσικό λαογραφικό αρχείο διευθυνση Μέλπως Μερλιέ ; 78. Καππαδοκία, 1953)
Εκκλησιά των Σπαθιών -- Εκκλησία των Στεφάνων -- Σκοτεινή Εκκλησιά -- Εκκλησιά της Μηλιάς -- Εκκλησιά των Σανδάλων