Ο Ταΰγετος και η σιωπή = Le Taygete et le silence - Milliex, Roger, 1913-2006 (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Σπάρτης, 1998)
Το παρόν αφήγημα του κ. Roger Milliex, από την ανάβασή του στο μεγαλόπρεπο Ταΰγετο, συντροφιά με τον ποιητή της αγάπης Νικηφόρο Βρεττάκο, μας παραχωρήθηκε με τη μεσολάβηση της κ. Γ. Κακούρου - Χρόνη. Με την έκδοσή του η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης εγκαινιάζει μια προσπάθεια ουσιαστική παρέμβασης και προσφοράς στα πολιτιστικά μας δρώμενα, με σοβαρότητα, ευθύνη και σεβασμό απέναντι στο αναγνωστικό της κοινό αλλά και τις επιταγές της υψηλής της αποστολής. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης