Η Μακεδονία. Τόμος Α΄. Τεύχος Β΄ : εν λίθοις φθεγγόμενοις και μνημείοις σωζόμενοις ήτοι πνευματική και αρχαιολογική παράστασις της Μακεδονίας - Δήμιτσας, Μαργαρίτης Γ., 1829-1903 (Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου. Αρχείο Ιστορικών Μελετών ;, 1988)
Μακεδόνες συγγραφείς περί Μακεδονίας -- Αλλοι Έλληνες περί Μακεδονίας γράψαντες -- Ημαθία -- Βοττιαία -- Πιερία -- Ελίμεια -- Αιανή --Ορέστις -- Εορδαία -- Η Λύγκος και Λυγκήστις -- Η Πελαγονία και Δερριόπος Παιονία -- Η Αλμωπία -- Η Αμφαξιτίς Παιονία -- Η Δαρδανία -- Η Μακεδονική Ιλλυρία -- Η Μυγδονία -- Η Κρηστωνία και Βισαλτία -- Η Χαλκιδική -- Σερρών -- Η Σιντική -- Η Μαιδική -- Η Ηδωνίς -- Η νήσος Θάσος