Τουριστικός οδηγός Καστορίας - Δασκαλάκης, Νίκος Γ. ([χ.ό.], 1982)
Γεωγραφικά στοιχεία της Καστορίας -- Σύντομη ιστορία της Καστορίας -- Αρχαιολογικά -- Μοναστήρια -- Αρχοντικά της Καστοριάς -- Θέρετρα (Κλεισούρα, Νεστόριο, Κορησός, Μαυροχώρι, Μακροχώρι, Μελάς, Βογατσικό, Επταχώρι