Ιστορία της ανθρωπότητος. Ο εικοστός αιών. Τόμος 10ος : η εξέλιξη του πολιτισμού και των επιστημών - Panikkar, Kavalam Madhana; Romein, Jan M.; Ware, Caroline; Wolf, Philipe (Τεγόπουλος Χ.- Νίκας Ν., 1970)
Η ανάπτυξη των φυσικών επιστημών -- Βιομηχανική παραγωγή -- Μεταφορές -- Οι επικοινωνίες -- Τα μέσα καταστροφής -- Η ανάπτυξη των βιολογικών επιστημών -- Τροφή και γεωργία -- Υγεία και πληθυσμός -- Η επιστημονική θεώρηση της συμπεριφοράς του ανθρώπου -- Το περιβάλλον -- Θεραπεία και πρόληψη της κοινωνικής καταπτώσεως και οι κοινωνικές υπηρεσίες -- Μεγάλες μεταβολές στις αντιλήψεις και στις ιδέες -- Οικονομικοί θεσμοί