Η χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα. Τα πρότυπα της και νέα στοιχεία - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Απ., 1945- (Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης "Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα", 1998)
Δημήτριος Απ. Καραμπερόπουλος, Η "Χάρτα της Ελλάδος" του Ρήγα. Τα πρότυπα της και νέα στοιχεία Η επαναστατική φυσιογνωμία του Ρήγα 15 Η "Χάρτα της Ελλάδος" 16 Πρώτες αναφορές, στα 1797, για την "Χάρτα της Ελλάδος" 17 Ποιο το πρότυπο της "Χάρτας της Ελλάδος"; 19 Τι γράφουν, μέχρι σήμερα, οι συγγραφείς για το πρότυπο της Χάρτας 19 Ταύτιση, για πρώτη φορά, της "Χάρτας της Ελλάδος" με ένα πρότυπο 22 Ταξίδεψε ο Ρήγας για χαρτογραφικούς λόγους; 26 Η "Χάρτα της Ελλάδος" του Ρήγα ήταν ειδικός στρατιωτικός χάρτης; 28 Εξήγηση δυσερμήνευτων σημείων της Χάρτας 28 Ο τίτλος της "Χάρτας της Ελλάδος" 29 Το "ρόπαλο του Ηρακλέους" 31 Ένα δεύτερο πρότυπο της Χάρτας 32 Η επιπεδογραφία της Κωνσταντινουπόλεως, Βιέννη 1796. Συμπληρωματικά στοιχεία 39 Τα αρχαία τοπωνύμια του Βοσπόρου και η αντιστοιχία τους 42 Οι άλλες επιπεδογραφίες της Χάρτας 44 Τα ονόματα στα περιθώρια των φύλλων της Χάρτας 46 Επανεκδόσεις των δώδεκα φύλλων η μέρος της Χάρτας 47 Σωζόμενα πρωτότυπα αντίτυπα της "Χάρτας της Ελλάδος" 49 "Χάρτα της Ελλάδος" και "Νέα Πολιτική Διοίκησις". Μια νέα συσχέτιση 50 Τα σύνορα του κράτους του Ρήγα 50 Αποφυγή της Αυστριακής λογοκρισίας στην έκδοση της Χάρτας 51 Πολιτική διαίρεση του κράτους στη Χάρτα 51 Το Σύνταγμα του Ρήγα και η πολιτική διαίρεση του κράτους του 52 Σχέση "Χάρτας της Ελλάδος" και "Συντάγματος" 52 Συμπεράσματα 53 Παράρτημα 55 I. Delisle, Graeciae Antiquae Tubulae Nova - Ρήγα, Χάρτα της Ελλάδος (φύλλο 5) 57 Π. Zannoni, Cartes de la partie - Ρήγα, Χάρτα της Ελλάδος, (φύλλο 12) 81 Η Μαγνησία στον χάρτη του Delisle και στη Χάρτα του Ρήγα , 91 Η Χαλκιδική στον χάρτη του Delisle και στη Χάρτα του Ρήγα 92 Η Λέσβος στον χάρτη του Delisle και στη Χάρτα του Ρήγα 93 Η παράσταση της πάλης 94