Ιστορία της ανθρωπότητος. Ο εικοστός αιών. Τόμος 11ος : η εξέλιξη του πολιτισμού και των επιστημών - Panikkar, Kavalam Madhana; Romein, Jan M.; Ware, Caroline (Τεγόπουλος Χ.- Νίκας Ν., 1970)
Η μεταμόρφωση των κοινωνικών συστημάτων -- Κοινωνικοί θεσμοί -- Πολιτικοί θεσμοί -- Οι ένοπλες δυνάμεις -- Η θρησκεία -- Παιδεία -- Η χρησιμοποίηση του ελεύθερου χρόνου -- Η αυτεπίγνωση και οι πόθοι των εθνών -- Αγώνες για πολιτιστική ακεραιότητα και αναγνώριση -- Αγώνες για ατομική ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια -- Τάσεις στην λογοτεχνία και στις τέχνες στις περιοχές του δυτικού πολιτισμού -- Εξελίξεις στις λογοτεχνίες και τις τέχνες της ανατολής