Ιστορία της ανθρωπότητος. Η προϊστορία και οι αρχές του πολιτισμού. Τόμος 1ος : η εξέλιξη του πολιτισμού και των επιστημών - Hawkes, Jaketta; Woolley, Leonard Charles (Τεγόπουλος Χ.- Νίκας Ν., 1970)
Εποπτεία της Unesco Περιεχόμενα: Προϊστορία -- Παλαιολιθική και μεσολιθική εποχή -- Η εξέλιξη του ανθρώπου -- Η ιστορία των παλαιολιθικών και μεσολιθικών πολιτισμών -- Το πνεύμα -- Η κοινωνία -- Υλικός πολιτισμός της παλαιολιθικής και μεσολιθικής εποχής -- Τέχνη και θρησκεία -- Η ιστορία των νεολιθικών πολιτισμών -- Η κοινωνία -- Ο αγροδίαιτος βίος -- Υλικός πολιτισμός -- Τέχνη και θρησκεία -- Η εποχή του ορείχαλκου -- Η κοινωνία του άστεως -- Η δομή της κοινωνίας -- Η τεχνική τέχνες και επαγγέλματα