Η καθημερινή ζωή στην Κρήτη τη μινωϊκή εποχή - Faure, Paul, 1916- (Λαοί και πολιτισμοί, 1990)
Ο Πωλ Φωρ, ακάματος μελετητής του αρχαίο κόσμου, με επιστημονική μέθοδο και γλαφυρό ύφος, αναπαρασταίνει την καθημερινή ζωή και το λαμπρό πολιτισμό της Κρήτης τη Μινωική εποχή. Το γεωγραφικό και το ανθρώπινο πλαίσιο, η ζωή στην ύπαιθρο χώρα, η γεωργία και οι αγροτικές ασχολίες, η ζωή στην πόλη και τα ανάκτορα στην Κνωσσό, τη Φαιστό, τη Ζάκρο, τα Μάλια, οι βασιλικοί οίκοι και το ιερατείο, οι οικονομικο-θρησκευτικές κοινότητες και τα επαγγέλματα, η ζωή στη θάλασσα, η ναυτιλία και το εμπόριο, οι νόμοι του Μίνωα και η κοινωνική οργάνωση, ο Μινωικός πνευματικός πολιτισμός, είναι τα επτά μεγάλα κεφάλαια του αξιόλογου αυτού έργου του Γάλλου ιστορικού συγγραφέα.