Η καθημερινή ζωή των ηθοποιών την εποχή του Μολιέρου - Mongredien, Georges (Λαοί και πολιτισμοί, 1997)
Οτέλ ντε Μπουργκονί -- Παλαί-Ρουαγιάλ -- Οτέλ Γκενεγκώ Πώς ζούσαν οι ηθοποιοί τον XVIIο αιώνα; Ο ιστορικός τους, George Mongredien, μας περιγράφει τη ζωή τους με ακρίβεια, τοποθετώντας τους κατ' αρχήν στα πλαίσια της κοινωνίας της εποχής τους και ύστερα στα ίδια τους τα θέατρα: Οτέλ ντε Μπουργκόνι, θέατρο του Μαραί, Παλαί Ρουαγιάλ, Κομεντί Φρανσαίζ, Ιταλοί, Όπερα. Έτσι βλέπουμε αυτούς τους καλλιτέχνες να ζουν στα παρασκήνια και στη σκηνή, να διευθετούν όλα τα προβλήματα της θεατρικής παράστασης-διακόσμους, σκηνοθεσία, κοστούμια-, να κινούνται στην οικογενειακή και στην επαγγελματική τους ζωή. Στην ιστορία των μεγάλων παρισινών ηθοποιών, ο George Mongredien προσθέτει εκείνη, την περισσότερο γραφική, των περιπλανώμενων κωμωδιών, τους οποίους, χάρη σε κάποιες καινούριες μαρτυρίες, μπόρεσε να παρακολουθήσει στις περιοδείες τους μέσα στη Γαλλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.