Η καθημερινή ζωή των ανθρώπων της βίβλου - Chouraqui, Andre, 1917-2007 (Λαοί και πολιτισμοί, 1992)
Στηριζόμενος στην εξαιρετική του διείσδυση στον κόσμο την Βίβλου και στο ιερό κείμενο ο Αντρέ Σουρακί περιγράφει την καθημερινή ζωή των Εβραίων και την πάλη τους με τις συνθήκες της χώρας τους, που την εποφθαλμιούν συνεχώς οι μεγάλες γειτονικές αυτοκρατορίες, των οποίων τα είδωλα αμφισβητούν οι προφήτες. Πως ζούσε αυτός ο λαός, ο φορέας μιας νέας γλώσσα, μιας νέας κλίμακας αξιών, που αποτελεί ίσως για το σύγχρονο κόσμο τη μοναδική του δυνατότητα επιβίωσης; Να μια διαφωτιστική ανάλυση των τριών πυλών, της Γης, του χρόνου και του ουρανού, που μας ανοίγουν το δρόμο για τη γνωριμία των ανδρών και των γυναικών της Βίβλου.