Το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα - Πλατή, Μαρίνα (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2015)
Το βιβλίο αυτό, για το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα, παρέχει πληροφορίες για τους διαφορετικούς τύπους των γυναικείων και των ανδρικών ενδυμάτων, καθώς και για τον τρόπο παραγωγής του υφάσματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο τύπος των ενδυμάτων και το χρώμα καθορίζονταν ανάλογα με τις ιστορικές συγκυρίες, αλλά και με τις ανάγκες, τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Εκτός από τις πληροφορίες για τα ενδύματα, δίνονται και οδηγίες για την κατασκευή τους, έτσι ώστε ο εκπαιδευτικός, ή γενικότερα ο αναγνώστης, να μπορεί να δημιουργήσει μόνος του τα ενδύματα που χρειάζεται για διάφορες πολιτιστικές δράσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, σχολικές γιορτές, θεατρικό παιχνίδι και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η εικονογράφηση του βιβλίου βασίστηκε στα αντικείμενα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου και ιδιαίτερα στις παραστάσεις των πήλινων αγγείων και στα ειδώλια. Τα κείμενα είναι εμπλουτισμένα με σχέδια και σχεδιαστικές αναπαραστάσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά και επεξηγηματικά. Τέλος, γίνονται αναφορές στα διαφορετικά εξαρτήματα της ενδυμασίας, όπως υποδήματα, καλύμματα κεφαλής, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, χρήσιμα για τον καλλωπισμό τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)