De Profundis = Εκ βαθέων - Wilde, Oscar, 1854-1900 (Αρχέτυπο, 2017)
ο De Profundis είναι η διάσημη επιστολή που έγραψε το 1897 ο Όσκαρ Ουάιλντ, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, στον αγαπημένο του Λόρδο 'Αλφρεντ Ντάγκλας. Στην πραγματικότητα είναι η εκ βάθους εξομολόγησή του όσον αφορά την πρότερη ζωή του, τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση και στην τιμωρία του. Και πώς από την πτώση, την απόγνωση, την απόλυτη ταπείνωση και στη συνέχεια την παραδοχή της κατάστασής του, ξαφνικά ανακάλυψε ένα «θησαυρό» μέσα του. Πώς η καρδιά του μαλάκωσε και ένιωσε να ελευθερώνεται από κάθε πικρία για τον εαυτό του, τους άλλους και τον κόσμο, έτοιμος πλέον «να αντικρίσει τη ζωή με πολύ περισσότερη ηρεμία κι εμπιστοσύνη». Πάνω από έναν αιώνα από τότε που γράφτηκε, το De Profundis παραμένει ένα κείμενο διαχρονικό -ένα από εκείνα τα σπάνια λογοτεχνικά έργα που μπορούν να εμπνεύσουν πραγματικά το σύγχρονο άνθρωπο σε σχέση με τις δυσκολίες που βιώνει στη ζωή του