Επιστημολογικές προσεγγίσεις στη νεοελληνική επιστημολογική σκέψη - Καρράς, Γιάννης (Κέντρο νεοελληνικών ερευνών Ε.Ι.Ε., 1995)
Εισαγωγή εις την ιστορίαν των φυσικών επιστημών -- Περί της αρχής και της χρησιμότητος της ιστορίας των φυσικών επιστημών -- Αι φυσικαί επιστήμαι εν Ελλάδι προ της επαναστάσεως