Η μεταμόρφωση /

«Τα βιβλία που έχουμε ανάγκη είναι εκείνα που πέφτουν σαν το τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας» έγραφε ο Κάφκα στον Όσκαρ Πόλλακ λίγα χρόνια πριν από τη συγγραφή της Μεταμόρφωσης, ενός έργου που ανήκει χωρίς αμφιβολία ακριβώς σ’ αυτή την κατηγορία βιβλίων. Η Μεταμόρφωση γράφτηκε το 1912 κ...

תיאור מלא

שמור ב:
מידע ביבליוגרפי
מחבר ראשי: Kafka, Franz, 1883-1924 (Συγγραφέας)
מחברים אחרים: Millas, Juan Jose, 1946- (Συγγραφέας εισαγωγής κ.λπ.), Santos, Antonio (Εικονογράφος), Ζαχαριάδου, Μαργαρίτα 1969- (Μεταφραστής)
פורמט: ספר
שפה:Greek
German
יצא לאור: Αθήνα : Πατάκη, 2018
סדרה:Κλασικά κείμενα σε συλλεκτικές εκδόσεις
נושאים:
תיאור
סיכום:«Τα βιβλία που έχουμε ανάγκη είναι εκείνα που πέφτουν σαν το τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας» έγραφε ο Κάφκα στον Όσκαρ Πόλλακ λίγα χρόνια πριν από τη συγγραφή της Μεταμόρφωσης, ενός έργου που ανήκει χωρίς αμφιβολία ακριβώς σ’ αυτή την κατηγορία βιβλίων. Η Μεταμόρφωση γράφτηκε το 1912 και κυκλοφόρησε το 1915 - ένα από τα λίγα έργα του Τσέχου συγγραφέα που εκδόθηκαν όσο εκείνος ζούσε. Ο πυρήνας του μύθου της Μεταμόρφωσης είναι τόσο απλός όσο και ασύλληπτος: ο Γκρέγκορ Σάμσα, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ξυπνάει ένα πρωί μεταμορφωμένος σε έντομο.
תאור פריט:Τίτλος πρωτοτύπου: Die Verwandlung
תיאור פיזי:174 σ. : εικ. ; 21 εκ.
ISBN:978-960-16-7762-0