Ο μικρός δράκος Καρύδας : ο μυστηριώδης ναός - Siegner, Ingo (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2017)
Ο μικρός δράκος Καρύδας, η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και ο φαγανόδρακος Όσκαρ έχουν χάσει τη μιλιά τους, γιατί μόλις άκουσαν ότι σε λίγες μέρες θα καταστραφεί ο κόσμος! Εννοείται ότι οι τρεις φίλοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια να περιμένουν το τέλος. Θέλουν να μάθουν αν είναι αληθινή η προφητεία. Ο Χρησμάκος, ο σοφός μελλοντολόγος του νησιού, πιστεύει πως την απάντηση θα τη βρουν σ' έναν απαγορευμένο ναό ψηλά στα βουνά. Και έτσι ξεκινούν για ένα από τα πιο περιπετειώδη ταξίδια τους.