Ο δήμιος : μυθιστόρημα - Φαρούπος, Νίκος (Κέδρος, 2016)
1900, Αθήνα - Ναύπλιο. Μια ιστορία έρωτα, απάτης και εκδίκησης που παρασύρει τους πρωταγωνιστές της ως το Μπρούτζι, για να τους φέρει αντιμέτωπους με το σκοτεινό του κάτοικο, έναν ιδιόρρυθμο δήμιο, που κρατάει στα χέρια του την απρόβλεπτη μοίρα τους. Ένας παράξενος δήμιος, μια νεαρή αριστοκράτισσα, ένας παθιασμένος έρωτας, τα απομνημονεύματα ενός ηλικιωμένου πολιτικού και τρία ημερολόγια γεμάτα απόκρυφες εξομολογήσεις, δύο πόλεις, μια ιστορία που ξετυλίγεται με φόντο τα ταραγμένα χρόνια των αρχών του αιώνα μας. Ένα βιβλίο που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.