Δέκα ζωές σε μία : μυθιστόρημα - Αβέρωφ-Ιωάννου, Τατιάνα, 1954- (Ελληνική πεζογραφία / Μεταίχμιο, 2014)
Η ζωή, σαν παραμύθι... Περιπετειώδης, γεμάτη πάθη και ανατροπές. Η άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του. Ένα μυθιστόρημα με ήρωες υπαρκτούς και γεγονότα πραγματικά, που ζωντανεύει την ταραγμένη ατμόσφαιρα και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, από το 1908 μέχρι τις αρχές του Εμφυλίου. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που είναι ταυτόχρονα βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης.