Ανέμου ιστορίες - Αλεξάνδρου, Γιάννης, 1943- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2017)
Ανατύπωση και διασκευή από τα παλαιότερα βιβλία Το Μυστικό της Παλιάς Αυλής και Το Σπίτι του Κάμπου. Δύο ιστορίες αγάπης, περιπέτειας και μυστηρίου είναι η πρώτη δημοσιογραφική δουλειά της Ξένιας και την κάνει διάσημη. Η Μαρία, μια νεαρή ξεναγός, ερωτεύεται τον 'Αρη που είναι αρχαιολόγος. Το πάθος του για τις ανασκαφές τον οδηγεί σε κρυμμένα μυστικά αιώνων. Ξεπηδούν θανάσιμοι κίνδυνοι και τότε εκείνος κατηγορείται άδικα για φόνο. Η Σεβίλη, η Βαρκελώνη, το δουκάτο της Αθήνας και η Κέρκυρα είναι ο περίγυρος των ηρώων, σε μια ιστορία που διατρέχει τους αιώνες, γεμάτη περιπέτειες και έρωτες. Μια ερειπωμένη έπαυλη της Χίου και ο κήπος της είναι το μυστικό καταφύγιο της Ελένης. Εκεί θα αγαπήσει τον απόγονο μιας οικογένειας που κρατά από τους Γενοβέζους. Το σπίτι αντιλάλησε από τους παράφορους έρωτες των προγόνων που έζησαν σε αυτό: μιας Γενοβέζας αρχοντοπούλας, που αγάπησε τρελά τον καραβοκύρη Νικόλα Θαλασσινό, και πολύ αργότερα της Γιολάντας, που τραγουδούσε στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου, με έναν Ιταλό πιανίστα. Η έπαυλη εγκαταλείφθηκε για χρόνια και ερήμωσε, μέχρι που γέμισε και πάλι από το φως και τη χαρά της ζωής.