Γαμήλιο συμβόλαιο - Richmond, Michelle, 1970- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2017)
Οι νιόπαντροι 'Αλις και Τζέικ είναι το τέλειο ζευγάρι. Η 'Αλις, επιτυχημένη δικηγόρος, και ο Τζέικ, ψυχολόγος, ξεκινούν την κοινή τους ζωή με άπειρες δυνατότητες. Αφού λαμβάνουν ένα υπέροχο γαμήλιο δώρο από κάποιον επιφανή πελάτη της 'Αλις, αποφασίζουν να ενταχτούν σε μια μυστηριώδη, άκρως επιλεκτική ομάδα, γνωστή ως «Το Συμβόλαιο». Ο στόχος του φαίνεται απλός: να διατηρεί τους γάμους των μελών του ευτυχισμένους και αλώβητους. Η 'Αλις και ο Τζέικ αρχικά σαγηνεύονται από την αίσθηση της κοινότητας, μέχρι που ένας απ τους δύο παραβαίνει τους κανόνες. Τότε ανακαλύπτουν ότι, για όσους απαρτίζουν το Συμβόλαιο, η ιδιότητα του μέλους είναι ισόβια, αναπότρεπτη και απαραβίαστη. Για τον Τζέικ και την 'Αλις ο γάμος των ονείρων τους πρόκειται να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης τους. Συνέρχομαι μέσα σε ένα Τσέσνα που τραντάζεται πέφτοντας σε κενά αέρος. Το κεφάλι μου πάλλεται ρυθμικά από τον πόνο, το πουκάμισό μου έχει λεκέδες από αίμα. Δεν έχω ιδέα πόσος χρόνος έχει περάσει. Κοιτάζω τα χέρια μου περιμένοντας να δω δεσμά, αλλά είναι ελεύθερα. Μόνο μια απλή και συνηθισμένη ζώνη ασφαλείας είναι περασμένη γύρω από τη μέση μου. Βγαίνω έξω και κάθομαι σε ένα παγκάκι να περιμένω. Κάνει κρύο, η ομίχλη κατεβαίνει σε κύματα. Η 'Αλις πλησιάζει. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να της πω, αλλά φοβάμαι. Όσο περισσότερα ξέρει, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος που διατρέχει. Και τι δε θα δινα για να γυρίζαμε πίσω στην αρχή: πριν από τον γάμο, πριν έρθει το Συμβόλαιο και φέρει τις ζωές μας τα πάνω κάτω.