Ο πολιτισμός της μεταβιομηχανικής δύσης - Bell, Daniel (Ο νεώτερος ευρωπαϊκός πολιτισμός, 1999)
Το πολυσυζητημένο βιβλίο του Μπέλ αποτελεί μιαν από τις διεισδυτικότερες αναλύσεις του παρόντος των δυτικών μεταβιομηχανικών κοινωνιών και συνάμα μια βαρύνουσα προσπάθεια πρόγνωσης του μέλλοντός τους, που απειλείται από τη σύγκρουση ασυμβίβαστων τάσεων στους κόλπους τους.