Συνομιλίες με τον Γκαίτε : κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του. - Eckermann, Johann Peter, 1792-1854 (Στις πηγές της γνώσης, 2014)
O Έκερμανν έμεινε στην Ιστορία γιατί συνέγραψε «το καλύτερο γερμανικό βιβλίο» σύμφωνα με τον Νίτσε, τις Συνομιλίες με τον Γκαίτε - ένα βιβλίο το οποίο συνεχίζει να προκαλεί, όπως και ο συγγραφέας του, το ενδιαφέρον τόσο του αναγνωστικού κοινού όσο και των ειδικών.