Διδασκαλία αθλημάτων για άτομα με αναπηρία : οδηγός για καθηγητές φυσικής αγωγής - Davis, Ronald W. (Πεδίο, 2016)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μελλοντικούς και σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εντάξουν τα αθλήματα για άτομα με αναπηρία στο γενικό πρόγραμμα διδασκαλίας τους. Το βιβλίο παρουσιάζει και εξηγεί τα βασικά στάδια αυτής της διαδικασίας (σχεδιασμός προγράμματος, αρχική μέτρηση και αξιολόγηση, εφαρμογή προγράμματος και, τελικά, διδασκαλία και επαναξιολόγηση) και δίνει παραδείγματα για τη σωστή εφαρμογή της. Ακολουθεί το δεύτερο μέρος του βιβλίου, όπου ο συγγραφέας παρουσιάζει επτά αθλήματα για άτομα με αναπηρία (καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, ποδόσφαιρο σάλας με αμαξίδιο, αντισφαίριση με αμαξίδιο, πετοσφαίριση καθιστών, γκόλμπολ, σλάλομ και μπότσια), παρέχοντας βασικές πληροφορίες γι αυτά (αγωνιστικός χώρος, έναρξη, διάρκεια, κανονισμοί και ποινές) και για τις κινητικές δεξιότητες που απαιτούν από τους αθλητές. Ανάλογα με το επίπεδο λειτουργικότητας των μαθητών με αναπηρία, ο συγγραφέας προτείνει αμέσως μετά για κάθε άθλημα διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες που τους εξασκούν στις συγκεκριμένες δεξιότητες, όπως επίσης προσαρμογές των δραστηριοτήτων σύμφωνα με τους ενταξιακούς στόχους της εκπαίδευσης. Με άλλα λόγια, παρουσιάζει τρόπους με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εντάξουν τα παιδιά με αναπηρία στο μάθημα της φυσικής αγωγής. Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει εκπαιδευτικούς, προπονητές, μαθητές και αθλούμενους με και χωρίς αναπηρία.