Ποιήματα Β΄ : 1959-2017 - Πατρίκιος, Τίτος, 1928- (Ελληνική ποίηση / Κίχλη, 2017)
Όταν φτάσεις κάποτε ν' ανακαλύψεις πόσες ακόμα αυταπάτες συντηρούσες όταν αναγκαστείς ν' αναγνωρίσεις κι εκείνα που δεν ήθελες να παραδεχτείς όταν πέσει και το τελευταίο είδωλο που πάνω του στήριζες την πίστη σου τότε μπορεί ν' αρχίσεις να μαθαίνεις πόσο βαθιά πηγαίνουν, πόσο είναι σκοτεινές οι ρίζες της καθεμιάς σου πράξης.