Υπόσχεση αίματος - Mead, Richelle (Vampire Academy ;, 2010)
Η καρδιά του Ντιμίτρι τυλίχτηκε στο σκοτάδι...Τώρα η Ρόουζ πρέπει να ταξιδέψει στην άκρη της γης για να βρει -και να σκοτώσει- τον μοναδικό άντρα που αγάπησε πραγματικά. Ή μήπως ήρθε η ώρα να περάσει κι εκείνη στην άλλη πλευρά; Η πρόσφατη επίθεση στην Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ αποδεκάτισε τον κόσμο των Μορόι. Πολλοί είναι νεκροί. Και η μοίρα των λίγων θυμάτων που πήραν μαζί τους τα Στριγκόι είναι ακόμα χειρότερη. Αλλά μόνο ένα από τα θύματα αυτά έχει πραγματικά σημασία: ο Ντιμίτρι Μπελίκοφ. Η Ρόουζ έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο μονοπάτια: να τιμήσει τον όρκο της, προστατεύοντας τη Λίζα, την τελευταία πριγκίπισσα Ντραγκομίρ, ή να βρει τον Ντιμίτρι και να τηρήσει την υπόσχεση που ο ίδιος της ζήτησε να πάρει. Θα μπορέσει η Ρόουζ να βρει τη δύναμη να σκοτώσει τον Ντιμίτρι; Ή θα προτιμήσει να θυσιαστεί προκειμένου να κερδίσει την αιώνια αγάπη; Ο Θρύλος επέστρεψε!