Ο μικρός λόρδος - Burnett, Frances Hodgson, 1849-1924 (Βασική βιβλιοθήκη / Μίνωας, 1998)
Ο μικρός Σέντρικ ζει μια ήσυχη ζωή με την μητέρα του στη Νέα Υόρκη .Μία μέρα ένα νέο έρχεται να αναστατώσει τη ζωή του: είναι ο μοναδικός κληρονόμος ενός Άγγλου λόρδου .Εγκαταλείπει λοιπόν τις Ηνωμένες πολιτείες για την Αγγλία που τον περιμένει ο παππούς του ο τρομερός κόμης του Ντόρινκορτ.