Ίων Δραγούμης και πολιτική πεζογραφία - Παπακωνσταντίνου, Θεοφύλακτος Φ., 1905-1991 (Βασική βιβλιοθήκη / Αετός, 1957)
Ίων Δραγούμης -- Πολιτική πεζογραφία: Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος -- Αλέξανδρος Κουμουνδούρος -- Ρόκκος Χοϊδάς -- Χαρίλαος Τρικούπης -- Εμμανουήλ Ροΐδης -- Ελευθέριος Βενιζέλος -- Γεώργιος Καφαντάρης -- Ιωάννης Χαλκοκονδύλης κ.ά.