Το θέατρο στην εκπαίδευση με τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών : στοιχεία διδακτικής μεθοδολογίας - Φανουράκη, Κλειώ (Θεατρικοί τόποι, 2016)
"Το παρόν βιβλίο, καθώς μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα των ψηφιακών τεχνολογιών στη ζωή μας, προτείνει μια σειρά υποδειγμάτων μέσα από τα οποία οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο δημιουργίας του θεάτρου/δράματος. Υπογραμμίζει το πόσο σημαντικό είναι να διδάξουμε την πιθανή χρήση αυτού του υλικού σε μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εξετάζει τρόπους μέσα από τους οποίους η χρήση του προτζέκτορα, των κινητών τηλεφώνων, των φορητών υπολογιστών, της ψηφιακής κάμερας, των ψηφιακών παιχνιδιών -ένα μεγάλο μέρος του ίδιου του υλικού της ζωής των σύγχρονων γενεών- μπορεί να αξιοποιηθεί σε δημιουργικά προγράμματα. [...] Οι θετικές επιπτώσεις για μελλοντικές δημιουργικές δραστηριότητες είναι απεριόριστες, και το παρόν βιβλίο θα υπογραμμίσει στον κόσμο της εκπαίδευσης ότι η σύγχρονη τεχνολογία δεν είναι μόνο ένα από τα συνθετικά μέρη των δημιουργικών προγραμμάτων, αλλά μπορεί επίσης να γίνει ρίζα αυτών των προγραμμάτων. Θα δημιουργήσει νέες γενιές καλλιτεχνών που είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, καθώς και ικανοί ως προς τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, ενώ σε εμάς τους παλαιότερους απομένει να αποθαυμάζουμε το αποτέλεσμα".