Παιδαγωγική της ένταξης : απο το σχολείο του διαχωρισμού σε ένα σχολείο για όλους. - Σούλης, Σπυρίδων Γεώργιος, 1963- (Ειδική παιδαγωγική, 2002)
[...]Η Παιδαγωγική της ένταξης αναθεωρώντας απόψεις του παρελθόντος, απορρίπτει την ιδρυματική περίθαλψη και κάθε είδους διαχωριστική εκπαίδευση και προτείνει τη μετατροπή του υφιστάμενου σχολείου σε ένα "σχολείο για όλους", το οποίο θα επιτρέψει την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού. Προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση προσανατολίζεται και το περιεχόμενο αυτής της μονογραφίας, που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, στους ψυχολόγους, στους κοινωνιολόγους, στους ψυχιάτρους, τους φοιτητές που σπουδάζουν τις επιστήμες της αγωγής, του ανθρώπου και της υγείας, στους γονείς, στα ίδια τα άτομα με ειδικές ανάγκες και στις οργανώσεις τους και σε κάθε άλλον που δραστηριοποιείται στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης. Πρωτίστως όμως απευθύνεται σε όλους εκείνους τους πολίτες και τους πολιτικούς που πιστεύουν ακόμη πως το όραμα μιας κοινωνίας με λιγότερες ανισότητες και διακρίσεις, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.