Η μαμή της Βενετίας - Rich, Roberta (Ωκεανίδα, 2014)
Η Χάννα Λεβί στη Βενετία είναι ξακουστή για το χάρισμα της να ξεγεννάει απρόθυμα μωρά, χρησιμοποιώντας ένα είδος εμβρυουλκού που εφεύρε η ίδια. Όταν δέχεται την επίσκεψη ενός χριστιανού αριστοκράτη, που την ικετεύει να βοηθήσει τη σύζυγο του να φέρει στον κόσμο το μωρό τους, διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία να βοηθήσει μια γυναίκα και το φόβο, αφού στη Βενετία του 16ου αιώνα απαγορεύεται με ποινή θανάτου η περίθαλψη χριστιανού αρρώστου από Εβραίο γιατρό. Η Χάννα δέχεται, γιατί με το υπέρογκο ποσό της αμοιβής της θα μπορέσει να πληρώσει τα λύτρα για να σώσει τον αγαπημένο της άντρα, σκλάβο τώρα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στη Μάλτα. Εμπλέκεται όμως σ ένα παιχνίδι οικογενειακής αντιζηλίας που εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού κι απειλεί το ταξίδι της στη Μάλτα, όπου ο άντρας της πιστεύοντας ότι η Χάννα έχει πεθάνει στην επιδημία πανούκλας, ετοιμάζεται για μια καινούργια αρχή. Ένα μυθιστόρημα που μας μεταφέρει πολύ κοντά στην πολυσύνθετη ζωή των γυναικών μερικούς αιώνες πριν.