Στην καρδιά των μουσώνων - Gregson, Julia (Διόπτρα, 2009)
"Νεαρή γυναίκα, είκοσι οκτώ ετών, με υπευθυνότητα, αγάπη για τα παιδιά και γνώσεις για την Ινδία, επιθυμεί θέση συνοδού στο ταξίδι του διάπλου από το Τίλμπερι στη Βομβάη, με αντίτιμο τα μισά ναύλα". (Δημοσίευση αγγελίας στο περιοδικό The Lady. Κόστος: τρία σελίνια και έξι πένες) Φθινόπωρο του 1928. Στη δίνη των καιρών, την εποχή που ο Γκάντι αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του λαού του, τρεις νεαρές γυναίκες ταξιδεύουν με προορισμό την Ινδία κάνοντας όνειρα για μια νέα ζωή. Μια αγγελία σε εφημερίδα, ένας επικείμενος γάμος και μια δυνατή φιλία είναι οι αφορμές για την απόφασή τους να αφήσουν την Αγγλία πίσω τους. Η καθεμία μάχεται για την ευτυχία και την επιβίωσή της σε έναν άγνωστο και τόσο διαφορετικό κόσμο. Ένα βιβλίο εποχής που υμνεί τη δύναμη της ψυχής, τη φιλία, τον έρωτα και μας μεταφέρει στην καρδιά των μουσώνων. Το βιβλίο βραβεύτηκε στην Αγγλία από το Romantic Novelists Association ως το Καλύτερο Μυθιστόρημα του 2008 και μεταφράστηκε σε 15 γλώσσες.