Γλωσσική ανάπτυξη και διαταραχές - Βαγινδρούκας, Ιωάννης (Επιστημονικές εκδόσεις / Τόπος, 2016)
Ένα σημαντικό για την ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία έργο, που επιχειρεί την πολύπλευρη περιγραφή του φαινομένου της γλωσσικής ανάπτυξης και των διαταραχών της, καλύπτοντας με ικανοποιητικό τρόπο τρεις βασικές εκφάνσεις της -ακουστική πρόσληψη, ομιλία και ανάπτυξη δεξιοτήτων γραπτού λόγου- καθώς και ορισμένα από τα βασικότερα δομικά της συστήματα: φωνολογία, σημασιολογία, σύνταξη, μορφολογία και πραγματολογία. Οι συγγραφείς του τόμου, επιστήμονες με διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο και κλινική εξειδίκευση (π.χ. ψυχολόγοι, λογοπεδικοί, ωτορινολαρυγγολόγοι κ.λπ.), επιχείρησαν να παρουσιάσουν με όσο το δυνατόν πιο απλό και κατανοητό τρόπο τα κυριότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο φαινόμενο της γλωσσικής ανάπτυξης, καθώς και ζητήματα που άπτονται της καθημερινής κλινικής πρακτικής. Το βασικό εγχειρίδιο που δημιούργησαν μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη αφετηρία για όποιον αναγνώστη επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με την ανάπτυξη της γλώσσας και τις διαταραχές της.