Η απειλή - Boyd, William, 1952- (Ωκεανίδα, 2007)
"Eύα Ντελεκτόρσκαγια;" είπα σαστισμένη. "Ποια είναι αυτή;" "Εγώ", μου απάντησε εκείνη. "Εγώ είμαι η Εύα Ντελεκτόρσκαγια". Τι συμβαίνει στη ζωή σου όταν όλα όσα νόμιζες πως ήξερες για τη μητέρα σου αποδεικνύονται ψέματα; Εκείνο το μακρύ, ζεστό καλοκαίρι του 1976 η Ρουθ ανακαλύπτει πως η Αγγλίδα μητέρα της η Σάλι είναι στην πραγματικότητα η Εύα Ντελεκτόρσκαγια, Ρωσίδα πρόσφυγας και κάποτε κατάσκοπος, με μια πολύ καλά κρυμμένη διπλή ζωή. Αλλά αν ήσουν κάποτε κατάσκοπος, μένεις πάντα κατάσκοπος. Και τώρα η Εύα πρέπει να ολοκληρώσει μια τελευταία αποστολή. Αυτή τη φορά όμως δεν μπορεί να δράσει μόνη της. Χρειάζεται τη βοήθεια της κόρης της, που τώρα πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια...