Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε - Verdick, Elizabeth (Βιβλία συμπεριφοράς, 2007)
Μπορεί τα κατοικίδια να μη μιλούν με λέξεις, όμως επικοινωνούν με άλλους τρόπους. Αυτό το βιβλίο προτρέπει τα παιδιά να παρατηρήσουν και να κατανοήσουν τη γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιούν τα ζώα, τις εκφράσεις τους, τις φωνές τους. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι το πείραγμα ενοχλεί τα ζώα. Αντίθετα, αν επιλέξουν να τους συμπεριφέρονται με ευγένεια, γλυκύτητα και σεβασμό, θα κερδίσουν μια ζεστή, τρυφερή σχέση, μια σχέση ζωής που θα τα κάνει να σέβονται κάθε ζωντανό πλάσμα. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να διαβάζεται δυνατά και να γίνεται αντικείμενο κουβέντας ανάμεσα στους μεγάλους και τα παιδιά. Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν θέματα για συζήτηση, χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις, πληροφορίες, προτάσεις για δραστηριότητες.