Το μικρό φάντασμα - Preussler, Otfried, 1923-2013 (Κέδρος, 2016)
Το μικρό φάντασμα ζούσε πάνω από τετρακόσια χρόνια στο κάστρο της Κουκουβαγιότρυπας. Ήταν ένα άκακο, σκανταλιάρικο μικρό φάντασμα. Κάθε νύχτα, τα μεσάνυχτα ακριβώς, ξυπνούσε και ξεκινούσε τη βόλτα του, έπαιζε και διασκέδαζε και έκανε παρέα με τον μπούφο Πούφο. Κι ύστερα, πολύ πριν ξημερώσει, επέστρεφε στο μπαούλο του και ξανακοιμόταν. Να όμως που κάποια στιγμή του καρφώθηκε μια ιδέα: να δει πώς είναι ο κόσμος τη μέρα. Μια και δυο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Ούτε που είχε φανταστεί πόση αναστάτωση θα προκαλούσε στους κατοίκους της πόλης και σε πόσες περιπέτειες θα έμπλεκε! Το μικρό φάντασμα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα του.