Το όνειρο του Μαθιού - Lionni, Leo, 1910-1999 (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2016)
Ο Μαθιός, ένα μικρό ποντικάκι, ζει σε μια θλιβερή και σκονισμένη γωνιά της σοφίτας. Μια επίσκεψη στο μουσείο τον κάνει να δει όλο τον κόσμο γύρω του με άλλα μάτια. Με την πατούσα του για πινέλο θα ζωγραφίσει "τα σχήματα και τα χρώματα της χαράς". Μια όμορφη ιστορία μέσα από τις εικόνες του Λίο Λιόννι που, όπως και ο ήρωάς του, αγάπησε τη ζωγραφική από παιδί και έγινε ένας ταλαντούχος αυτοδίδακτος ζωγράφος που τιμήθηκε με πολλά βραβεία για το έργο του.