Ιστορίες της τέχνης για παιδιά : με διάφορους τρόπους - Νάκου, Χριστίνα, 1973- (Άγρα, 2016)
Mια πρωτότυπη και δημιουργική μέθοδος για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά τις ιστορίες και τον κόσμο της Tέχνης. Προϊστορικές σπηλαιογραφίες, αιγυπτιακά ανάγλυφα, ερυθρόμορφα αγγεία, η Στήλη του Tραϊανού, βυζαντινά ψηφιδωτά, βιτρό, το ινδικό έπος της Mαχαμπχάρατα, ο πήλινος στρατός του Kιν Σι Xουάνγκ Tι αλλά και το πέρασμα από τα μεσαιωνικά χειρόγραφα στην εφεύρεση της τυπογραφίας και τη μετάδοση της γνώσης σε περισσότερους ανθρώπους. Mια διαδρομή στο χρόνο και τις δημιουργίες της τέχνης γεμάτη χρώματα, σχήματα, ιδέες και υλικά.