Τσιρλιμίγκος : ο ήσυχος καλικάντζαρος - Βασιλείου, Λέττα (Παπαδόπουλος, 2000)
Γεια σας! Είμαι ο Τσιρλιμίγκος! Οι φίλοι μου όμως με φωνάζουν Τσιρλή. Είμαι ένας γνήσιος καλικάντζαρος και μένω στην Καλικαντζαροχώρα, που όμως δεν είναι όπως εσείς ίσως φαντάζεστε. Είναι μια κοινωνία μοντέρνα και σύγχρονη, που όλες οι χώρες θα ζήλευαν. Με την τεχνολογία της, τον πολιτισμό της και τους νόμους της. Δηλαδή... τις αταξίες! Και εδώ είναι που αρχίζει η περιπέτειά μου. Γιατί, βλέπετε, εγώ δεν είμαι ένας καλικάντζαρος σαν όλους τους άλλους. Είμαι, αντίθετα από όλους, ένας ήσυχος καλικάντζαρος. Και, αν θέλετε τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις αταξίες, φασαρίες, ζημιές, ζαβολιές, κατεργαριές, αναμπουμπούλες, σαματάδες και μπελάδες.