Η μαμά έχει άδικο : μυθιστόρημα - Bussi, Michel, 1965- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, 2017)
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εφήµερο απο τη µνήµη ενός παιδιού...Ο Μαλόν είναι τριών χρόνων και αρχίζει να διαδίδει γύρω του ότι η µαµά του δεν είναι η πραγµατικήτου µαµά. Ο µόνος που φαίνεται να τον ακούει είναι ο Βαζίλ Ντράγκονµαν, ο παιδοψυχολόγος του σχολείου. Κανείς άλλος. Και γι' αυτό ο Βαζίλ θεωρεί ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα, να βρει την κρυµµένη αλήθεια, προτού οι αναµνήσεις που ισχυρίζεται ότι έχει ο Μαλόν από το παρελθόν κι από την πραγµατική του µητέρα αρχίσουν να σβήνονται απ' τη µνήµη του. Ζητά τότε τη βοήθεια της επικεφαλής της αστυνοµίας, της Μαριάν Ογκρές, η οποία την ίδια στιγµή έχει µια πολύ πιο σοβαρή υπόθεση στα χέρια της, αυτή των διαδοχικών ένοπλων ληστειών σε πολυτελή καταστήµατα της Χάβρης. Από τα στοιχεία, όµως, που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, όταν πολύ σύντοµα ο παιδοψυχολόγος δολοφονείται, φαίνεται ότι οι δύο αυτές υποθέσεις τελικά δεν είναι καθόλου άσχετες µεταξύ τους... Τι είναι όµως αυτό που τις συνδέει; Μέσα από µια αφηγηµατική δοµή χρονοµετρηµένη µε ακρίβεια και µια δράση καταιγιστική, ο συγγραφέας κρατά τον αναγνώστη µε κοµµένη την ανάσα ως το τέλος της ιστορίας, που είναι πάνω απ' όλα µια ιστορία συγκινητική και ανθρώπινη.